top of page

OM NORDIC TENORS

Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med et vidt genrespekter,  humor og musikalske overraskelser. Gruppen består av tenorene Jan-Tore Saltnes, Nils Georg Nilsen og Espen Solsbak. I 2005 hadde gruppen première på sitt første show Bella Notte, og året etter fikk de Komiprisen som «Årets nykommer». Etter dette har de blant mye annet vært kongelige toastmastere for HMK Harald, og de åpnet den nye operaen i Bjørvika. Gruppen hadde 2009 premiere på Nytt Show i Bergen. 2010 ble de nominert til Komiprisen for «Årets nummer», og to år senere kom deres tredje forestilling An Evening with Nordic Tenors. Sommeren 2016 hadde forestillingen Con Amore premiere på Klubben i Tønsberg,  Høsten 2018 reiste de på turné med Viva la Musica - en hyllest til musikken og 2021 hadde de première på forestillingen "Classics". Nordic Tenors er også kjent for sine vakre julekonserter, og reiser i førjulstiden hvert år rundt i landet med varme, humor og høytid i Christmas with Nordic Tenors. Gruppen har også gitt ut en rekke CD-er, som også ligger ute på diverse strømmetjenester som Spotify, Apple Music og Youtube. 

 

 

ESPEN SOLSBAK

Espen har mer stemme enn han har hår, og han er den eneste i Nordic Tenors med tatovering. Han er fra Stavanger, men har bosatt seg på Tomter. Han har studert opera i Stavanger, Roma og Oslo, men har også bred erfaring innen musikaler og populærmusikalske genre.

JAN-TORE SALTNES

Jan-Tore er fra Holmestrand, og er stolt av det. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og har bakgrunn fra både boyband, danseband og heavy metal. Han har gitt stemme til mer enn 30 utgivelser, hvorav 4 soloalbum, men som ung ville han egentlig bli tegneserietegner.

NILS GEORG NILSEN

Nils vokste opp på Jar i Bærum. Han har han to lidenskaper;  fotball og musikk.  Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og har tatt Mastergrad ved Manhattan School of Music i New York. Fra 2013 har han vært freelancer og sunget på konserter og festivaler i inn- og utland. 

 

L1070820d.jpg
Bilde - Espen Solsbak.jpg
L1070736b.jpg
L1070695.jpg
bottom of page